Psih. Raluca-Ioana GORDAN

Atelier de dezvoltare a capacitatii de luare a deciziilor

Atelier de luare a deciziilor

Dupa o perioada in care ne-am focalizat pe recunoasterea emotiilor si gestionarea lor, va invitam sa luati parte la urmatoarea etapa deosebit de importanta in dezvoltarea armonioasa a copiilor vostri, si anume, procesul de luare a deciziilor.

Noul atelier conceput special pentru copii in luarea deciziilor, va incepe in data de 19 noiembrie 2015 si va avea loc o data pe saptamana.

V-ati intrebat adesea cum sa ii indrumati pe copiii vostri sa ia decizii si sa isi asume raspunderea pentru rezultatul acestora?

Capacitatea de a lua decizii este vitala si se aplica tuturor sferelor de interes din viata noastra, de la planul personal, social la cel profesional.

Deciziile noastre se bazeaza pe emotii, rationamente si pe compararea posibilelor efecte ale actiunilor noastre, pe previziunea a ceea ce s-ar putea intampla, si abia dupa acest proces intens de analiza putem spune ca am ajuns sa luam decizia finala.

Exista insa situatii de criza, in care nu avem suficient timp pentru a face o analiza elaborata a deciziei si suntem presati fie de timp, fie de alti factori externi.

O alta situatie destul de des intalnita, are legatura cu factorii interni: analizam atat de mult pana sa luam o decizie, incat ajungem in faza in care ne “ascundem” in spatele acestei analize si nu mai luam nici o decizie.

Deciziile sunt parte integranta din viata noastra si ne marcheaza viata, astfel incat e necesar sa dezvoltam aceasta capacitate in copiii nostri.

Toate deciziile sunt importante si ajung sa ne defineasca personalitatea: de la modul in care ne imbracam pana la modul in care ne simtim in diferite momente ale vietii noastre.

Care este castigul Atelierului de luare a deciziilor?

In primul rand, copiii isi vor dezvolta capacitatea de a-si lua singuri decizii si de a-si dezvolta instrumentele necesare in luarea deciziilor.

In al doilea rand, ii vom invata pe parinti sa nu ia decizii in locul copiilor lor si sa le permita acestora sa isi dezvolte personalitatea.

Libertatea de a lua o decizie si de a si-o asuma este una dintre cele mai mari castiguri pentru o dezvoltarea armonioasa a personalitatii si pregatirea pentru marile decizii din viata!

Numar intalniri: 5

Numar participanti:5

Cost: 50 lei /copil / intalnire

Locatia: Strada Ecaterina Varga, nr. 6, ap. 1A, Cluj-Napoca

Pentru mai multe detalii si inscrieri: Raluca Ioana Gordan: 0744 933 140 – psiholog clinician, psihoterapeut, consilier parental si parinte.

 

 

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.