Psih. Raluca-Ioana GORDAN

Atelierul de idei pentru copii

Atelierul de IDEI pentru copii

- luarea deciziilor și rezolvarea de probleme -

V-ați întrebat cum să îi îndrumați pe copiii voștri să ia decizii și să își asume răspunderea pentru rezultatul acestora?

Capacitatea de a lua decizii este vitală și se aplică tuturor sferelor de interes din viața noastră – de la planul personal la cel social și la cel profesional.

Deciziile noastre se bazează pe emoții, raționamente și pe compararea posibilelor efecte ale acțiunilor noastre, pe previziunea a ceea ce s-ar putea întampla. Abia după acest proces intens de analiză putem spune că am ajuns să luăm decizia finală.

Există însă situații de criză în care nu avem suficient timp pentru a face o analiză elaborată a situației și suntem presați fie de timp, fie de alți factori externi.

O altă situație destul de des întâlnită are legătură cu factorii interni: analizăm atât de mult până să luăm o decizie încât ajungem în faza în care ne „ascundem” în spatele acestei analize și nu mai luăm nicio decizie.

Toate deciziile sunt importante și ajung să ne definească personalitatea: de la modul în care ne îmbrăcăm până la modul în care ne simțim în diferite momente ale vieții noastre.

Având în vedere că deciziile ne pot marca viața, e necesar să dezvoltăm această capacitate în copiii noștri, încă de mici.

Ce ne propunem prin acest atelier?

În primul rand, copiii își vor dezvolta capacitatea de a lua singuri decizii și de a înțelege instrumentele pe care le au la dispoziție în acest proces.

În al doilea rand, îi vom încuraja pe părinți să nu ia decizii în locul copiilor lor și să le permită acestora să își dezvolte personalitatea.

Libertatea de a lua o decizie și de a și-o asuma este unul dintre cele mai mari câștiguri pentru o dezvoltare armonioasă a personalității și pentru pregătirea pentru marile decizii din viață!

Pe tot parcursul atelierului, împreună cu copiii vom descoperi ce înseamnă o problemă, cum căutăm și alegem cea mai bună soluție și cum evaluăm rezultatele eforturilor noastre.

Toate acestea prin jocuri, povești și multă culoare, într-o atmosferă prietenoasă și creativă.

Informații organizatorice:

5 întâlniri

Grupele sunt formate din maxim 10 copii, în baza etapei de dezvoltare în care copilul se află, conținutul fiind adaptat acesteia. Astfel, pot fi formate grupe de copii de 3-4 ani până la 9-11 ani.

Inițial se formează o listă de așteptare, iar ulterior la atingerea numărului minim de copii (5), se stabilește o zi și o oră pentru desfășurarea atelierelor.

60 lei/întâlnire/copil

Cabinetul Suport Psihologic, situat pe Strada Decebal, nr. 130, Cluj-Napoca

Întâlnirile vor fi coordonate de:

Raluca Ioana GORDAN - Psiholog clinician, psihoterapeut, consilier parental & părinte

Informații suplimentare și înscrieri:

telefonic - 0744 933 140 sau pe email - raluca.gordan @ suportpsihologic.ro

Foto: Greyson Joralemon

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.