Psih. Raluca-Ioana GORDAN

Program de consiliere psihologică pentru angajați

Consiliere psihologică pentru angajați

- program pentru companii -

Descrierea contextului

Schimbările din ultima perioadă au solicitat din partea tuturor eforturi mari de adaptare și de integrare a unor noi structuri: moduri de a ne desfășura activitățile, moduri de a socializa, moduri de a ne asuma responsabilități. Aceste schimbări, uneori chiar radicale, generează trăiri emoționale greu de gestionat – de la teamă la confuzie, la stare de irascibilitate, demotivare sau nesiguranță pe multe planuri ale vieții.

Stresul angajaților reprezintă o reacție la solicitările frecvente și/sau la incertitudinea din jur și determină stări tensionate și anxioase care afectează în mod direct performanța la locul de muncă.

Soluția propusă

Reacțiile la stres sunt atât de ordin psihologic, cât și fiziologic. De aceea, este imperios necesar să le putem controla și diminua. Având în vedere datele teoretice, dar și experiența dobândită în consilierea organizațională, SuportPsihologic.ro vă propune serviciul de consiliere psihologică a angajaților.

Acesta vizează dezvoltarea unor competențe specifice care să contribuie la reducerea problemelor care scad performanța la locul de muncă prin:

 • instalarea echilibrului emoțional și depășirea situațiilor de stres acut prin identificarea și dezvoltarea resurselor și capacităților necesare în desfășurarea activităților;
 • rezolvarea problemelor personale sau a dificultăților de la locul de muncă– care pot afecta modul de îndeplinire a sarcinilor.

Implementare

Serviciul propus combină accesul pe platforme securizate de evaluare (cu instrumente validate și licențiate) și psihoterapia. Accesul este facil și se face prin intermediul schimbului de informații exclusiv între client și terapeut.

1. Evaluarea inițială

prin care se pot observa rapid și eficient simptomele de depresie și anxietate.

2. Evaluarea aprofundată

care ne arată pe lângă prezența simptomelor de anxietate și depresie și alte aspecte relevante precum: funcționarea cognitivă generală, dificultăți emoționale sau de control al emoțiilor, eficiența cu care se rezolvă problemele cotidiene, simptomele altor probleme psihologice comune (depresie, stres cronic etc.).

Rezultatele de la evaluări se obțin într-un raport psihologic individual care se transmite angajatului, cu respectarea confidențialității.

3. Elaborarea unui tratament personalizat

pentru depresie și anxietate. Pe lângă intervenția psihologului, tratamentul constă în parcurgerea anumitor module prin care se poate înțelege cauza anxietății și/sau a depresiei.

Beneficiile acestei etape sunt:

 • însușirea tehnicilor specifice pentru depășirea stărilor negative
 • dezvoltarea autocontrolului emoțional
 • depășirea lipsei de motivație și
  ineficiență în asumarea sarcinilor
 • optimizarea legăturii cu cei din jur

4. Evaluarea stării emoționale

se realizează înainte și după parcurgerea fiecărui modul astfel încât se poate obține o viziune obiectivă asupra intervenției.

Mod de derulare

Ședințe online individuale

Parcurgerea evaluării

Parcurgerea modulelor specifice de intervenție.

Informații suplimentare și colaborări:

Raluca-Ioana GORDAN - Psiholog clinician, psihoterapeut & trainer
Telefon: 0744 933 140
Email: raluca.gordan[at]suportpsihologic.ro

Foto: wayhomestudio, Freepick

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.