Consultanță online
În cazul în care nu puteți ajunge la cabinet (locuiți în altă țară/oraș, nu aveți timp suficient pentru a vă deplasa la cabinet), ședințele de consiliere si psihoterapie se pot susține online, pe Skype (ID: suport.psihologic).
Ne confruntăm cu diverse probleme în viața de zi cu zi. Pot fi dificultăți de adaptare, de relaționare (atât cu noi înșine, cât și cu ceilalți), probleme de gestionare a stresului, probleme de sănătate sau ale modului în care facem față acestora etc.
Procesul terapeutic este unul profund și necesită autenticitate de ambele părți. Este lipsit de judecată; implică empatie și acceptare necondiționată din partea specialistului. Este un demers de tip abisal în care, alături de client, urmărim să identificăm cauzele problemelor cu care se confruntă acum, în prezent.
Oferindu-i „umărul” terapeutic, mergem împreună în trecut, trecut pe care cu siguranță nu-l putem schimba. Putem schimba însă interpretarea trecutului și împăcarea cu el. Identificăm sau dezvoltăm apoi resursele care să ajute la depășirea „hopurilor” din viață.
Se pot ameliora problemele psiho-emoționale și de comportament, se pot armoniza relațiile cu noi înșine și cu ceilalți, se pot dezvolta strategii de rezolvare a problemelor, de gestionare a stresului sau de luare a deciziilor etc.
„Oamenii cred că un suflet pereche te completează perfect și asta e ceea ce își dorește toată lumea. Însă un adevărat suflet pereche este ca o oglindă, este acea persoană care îți arată tot ceea ce te trage înapoi și te pune față în față cu tine pentru a-ți putea schimba singur viața.” (Elizabeth Gilbert, Mănâncă, roagă-te, iubește).
Fiecare dintre noi avem propriul cerc compus din tot ce am adunat de-a lungul vieții – familie, prieteni, parteneri, valori, experiențe, vise, preocupări, traume, hobby-uri… În cuplu, ajungem ca aceste cercuri să le suprapunem, identificând elemente care ne unesc sau care ne diferențiază. Adesea, diferențele din cuplu sunt necesare pentru a ne păstra vie ființa și propria identitate. Elementele care unesc cercurile noastre ne apropie și ne oferă un sens, fiind vitale pentru continuitatea cuplului.
În cadrul ședințelor de terapie de cuplu, se scot la suprafață patternurile de comportament disfuncționale formate de-a lungul vieții. Scopul terapiei este în primul rând de conștientizare a acestor mecanisme. Apoi dezvoltarea unor comportamente și gânduri adaptative, care să diminueze atât conflictul interior al fiecarui partener, cât și cel al cuplului.
În cazul în care nu puteți ajunge la cabinet (locuiți în altă țară/oraș, nu aveți timp suficient pentru a vă deplasa la cabinet), ședințele de consiliere si psihoterapie se pot susține online, pe Skype (ID: suport.psihologic).
În procesul comunicării, componenta esențială este cea verbală. În cazul în care apar dificultăți pe parcursul dezvoltării ei, apar ulterior și dificultăți de adaptare, dificultăți emoționale și se creează obstacole în legăturile și relațiile cu cei din jur.
Pe lângă serviciile de logopedie dedicate copiilor, cabinetul nostru oferă și servicii de terapia limbajului și consiliere pentru adulții cu afazie, dizartrie, tulburări de deglutiție, balbâială, îmbunătățirea dicției.
Scopul terapiei logopedice este de a îmbunătăți capacitatea de comunicare și relaționare prin sprijinirea clienților de a-și folosi și restructura abilitățile lingvistice și cognitive, de a dezvolta abilități de comunicare alternativă și de a oferi sprijinul emoțional de care persoana are nevoie, prin dezvoltarea unor mecanisme de coping eficiente.