Psih. Raluca-Ioana GORDAN

„Slabeste usor din interior!”

 

Grup de suport pentru persoanele cu probleme in greutate

 

Simti ca te lupti cu kilogramele in plus? Nu esti singur in acest demers. Noi iti suntem aliati in aceasta lupta prin organizarea grupurilor de suport. Alaturi de specialisti si de alte persoane care sunt de aceeasi baricada iti oferim tot sprijinul necesar pentru a iesi invingatoare.

SuportPsihologic.ro si Centrul Medical Asteco demareaza din luna februarie Programul „Slabeste usor din interior!”

Acest proiect isi propune sa ofere sprijin persoanelor care vor sa slabeasca sanatos, constant si sa-si mentina silueta dobandita.

In cadrul programului se pune accent pe aspectele psihice implicate intr-un astfel de demers.

De cele mai multe ori, cresterea greutatii implica scaderea stimei de sine. Vom descoperi pe parcurs ca stima de sine, cea sanatoasa, se poate consituti pe alti stalpi, mult mai solizi. Este necesar sa cream impreuna premize pozitive care sa ne motiveze sa depunem efort pentru atingerea scopului e a slabi.

Emotiile negative precum frustrarea, rusinea, tristetea si uneori chiar furia sunt resimtite de cele mai multe ori de persoanele care vor sa slabeasca. Tristetea poate duce la izolare, frustrarea de exemplu ne determina uneori sa renuntam in a mai depune efort “pentru ca oricum nu are sens”, rusinea poate duce la saracirea contactelor sociale etc. Toate aceste emotii negative nu fac altceva decat sa ne indeparteze de la ceea ce ne propunem.

Vom identifica impreuna factorii care blocheaza atingerea acestui obiectiv, credintele/convingerile limitative, vom gasi impreuna resurse personale care pot fi utilizate in tot acest demers si de asemenea toate emotiile care ne insotesc pe parcurs si care pot constitui piloni importanti in atingerea scopului.

Programul dureaza doua luni (8 sedinte) si intalnirile sunt saptamanale. Fiecare intalnire are un scop bine definit care odata atins ne ajuta sa parcurgem mult mai lin tot acest drum.

Grupul va fi coordonat de Raluca-Ioana Gordan, psiholog clinician, psihoterapeut iar invitatul programului va fiDr. Adrian Copceamedic nutritionist care ne va prezenta principiile de baza ale unei alimentatii sanatoase.

Numar maxim participanti: 10

Cost: 400/participant/program (8 sedinte a cate 90 de minute)

Locatia: Centrul Medical Asteco

Durata: Grupul presupune 8 intalniri, derulate saptamanal, martea intre 17.00-18.30.

Pentru mai multe detalii si inscrieri:

Raluca-Ioana Gordan (raluca.gordan@suportpsihologic.ro sau 0744 933 140)

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.